Кандидат-студент 2017

Кандидатстване за специалност „Право“ във Великотърновския университет 2017 г.

Posted on: януари 7, 2017


И тази година се очаква специалност Право да е една от най-предпочитаните във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Кандидатстудентските изпити по история и по български език и литература представляват тестове.

Балообразуване: оценката от изпита по история (удвоена) + оценката от изпита по български език + оценката по български език и литература от дипломата + оценката по история от дипломата. Максимален бал – 30,00.

За 2017 г. са обявени следните дати за изпитите:
История: 19евруари, 9:00; 26 март, 9:00; 23 април, 9:00; 7 юни, 9:00.
Български език и литература: 18 февруари, 9:00; 25 март, 9:00; 22 април, 9:00; 6 юни. 9:00.
Източник.

Няма ограничения в броя на явяванията, нито разлика в тежестта на изпитите от различните дати. Множеството дати за изпитите и ранното започване на кандидатстудентската сесия са сред основните предимства на кандиатстудентската кампания на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ (ВТУ).

Смята се, че именно по-тежкият формат на изпитите в Софийския университет, съчетан с по-късният прием (и неизвестност дали няма да се загуби мястото в друг университет) доведе през 2016 г. до отлив на кандидат-студенти за специалността Право и промяна на изпитния формат към тестова форма.

Тепърва ще стане известен броят на местата за прием на първокурници в специалност Право през 2017 г. Не се очаква да им значителна промяна спрямо 2016 г., когато в университета имаше 82 места за студенти редовно обучение, държавна поръчка, 20 места за студенти задочно обучение, държавна поръчка, 20 места редовно обучение (платено) и 50 места задочно обучение (платено). Броят на местата за 2017 г. ще стане известен между май и юни 2017 г.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: