Кандидат-студент 2017

УНСС въвежда платено обучение по Право

Posted on: август 25, 2010


Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще въведе платен прием за четири специалности, съобщи информационният сайт mediapool.bg. Сред тях са „Право“ (където са останали 100 свободни места), „Икономика и бизнес“ (25 места), „Финанси, счетоводство и контрол“ (50) и „Администрация и управление“ (25). Най-скъпо от тях ще е „Право“, където годишната такса ще е 2771 лв., а за останалите три – по 1732 лв.

Уроци за кандидат-студенти

За платено обучение в УНСС могат да кандидатстват само незаписани студенти, които са участвали в класирането за държавна поръчка. Желаещите трябва да са успешно издържали конкурсните изпити. Заявленията се приемат в центъра за прием на документи на УНСС от днес до 27 август (петък) от 8.30 ч. до 16.30 ч. Класирането ще бъде обявено на 30 август.

Идеята платеното обучение да бъде върнато беше предложена от академичния съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (СУ). Парламентът позволи на ВУЗ да извършват обучение срещу заплащане, ако са получили много добра оценка при програмната акредитация, а броят на платените студенти не надхвърля 5% от определения капацитет.

Досега обаче повечето големи университети обявиха, че няма да въвеждат платен прием, защото няма да им е изгоден. От СУ обявиха, че ще решат в началото на септември, след като анализират резултатите от допълнителния прием, който обявиха.

Източник: Дневник

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: