Кандидат-студент 2017

Предварителен изпит по История на България в СУ

Posted on: април 8, 2010


ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПИТА: КАКВИ ТЕМИ СЕ ПАДНАХА ВИЖТЕ ТУК!!!

На 11.04.2010 г. (неделя) в Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе кандидатстудентският изпит по История на България от 09:00. Писменият изпит по История на България се състои в развиване на тема по даден исторически проблем. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа.

Предложената изпитна програма е съставена въз основа на учебното съдържание по История на България за XI клас на СОУ – задължителна подготовка. В нея са включени основни проблеми, които са обединени в тематични кръгове и се отнасят до развитието на българската държава и на българското общество във времето от края на VII до средата на XX в.
Изпитната комисия формулира темите в деня на изпита, така че те да покриват цялото учебно съдържание, заложено в програмата по История на България. При започване на изпита се изтеглят две теми, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях.

Разпределение по зали за предварителния кандидатстудентски изпит по История на България в СУ на 11 април 2010 г.

На предварителният изпит миналата година се паднаха теми върху Възрожденската просвета и Управлението на Петър, Асен и Калоян. През 2008 пък кандидатстудентите умуваха върхи Създаването на българската държава. Какви теми са се падали на изпита по история в СУ през годините можете да видите ТУК.

Оценката от предварителния изпит по история е равносилна на оценката от редовния изпит и ако след неделя кандидат-студентите имат достатъчно висок успех, не е необходимо да се явяват на редовната сесия през лятото.

Контролните теми миналата година бяха Втората световна война и „Църква и култура през 15-17 век“ на предварителния. На редовния бяха „Зараждане на националната идеология. Паисий Хилендарски и Софроний Врачански“, както и самостоятелното управление на БЗНС.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: