Кандидат-студент 2017

Три университета откриват факултети по обществено здраве

Posted on: август 24, 2009


Магистърска програма по „Здравен мениджмънт“ ще открие през новата учебна година Медицинският университет в Пловдив. По информация на БТА висшето училище ще открие нов факултет по обществено здраве, в който ще се предлагат бакалавърска и магистърска програма по „Управление на здравните грижи“.

Факултети по обществено здраве ще открият още и Русенският университет „Ангел Кънчев“ и Югозападният университет в Благоевград. Там желаещите да изучават кинезитерапия ще могат да придобият бакалавърска степен. Русенският университет ще предлага още и бакалавърска програма по ерготерапия, а Югозападният – по педагогика на обучението по физическо възпитание.

Нов „Стопански факултет“ ще бъде създаден в Университета по хранителни технологии в Пловдив. В него ще се обучават студенти в направленията – икономика, туризъм и общо инженерство.

„Академията на МВР“ пък закрива досегашния си факултет „Национална сигурност“. На негово място ще бъде открит факултета „Шенгенско право“. Той се създава във връзка с ангажиментите на България към Европейския съюз.

karieri.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: