Кандидат-студент 2017

Нови общежития за студенти от УНСС

Posted on: август 23, 2009


Студентите отличници от УНСС ще живеят в модерни стаи с цифрова телевизия, луксозни бани, матраци и нови бюра срещу 30 лева на месец. 223-те VIP квартири са в 24 блок в Студентския град, който беше цялостно ремонтиран за 6,6 млн. лв. държавни пари през лятото.

„Аз съм живяла една година на общежитие, въобще не беше толкова хубаво. В някои от стаите имаше хлебарки“, обясни образователният министър Йорданка Фандъкова, докато разглеждаше ремонтирания блок. Тя предложи да се въведат глоби за студентите мърлячи, които не пазят стаите. За реда ще следи домакинът, който ще наблюдава какво става по коридорите чрез специално монтирани камери. В самия блок пък ще се влиза само с магнитни карти.

„Най-много 30 лева ще плащат студентите на месец. В тези пари ще влизат и сметките за ток и вода. За  цифрова телевизия и интернет ще се плаща отделно“, обясни Иван Чавдаров, изпълнителен директор на „Студентски столове и общежития“ към УНСС. По думите му разходите за електроенергия щели да намалеят с 30%, тъй като сградата била санирана.

„Да чистят снега отвън“, поиска образователният министър Йорданка Фандъкова от 631 студенти, които ще бъдат настанени в 24 блок през септември. Повечето от тях ще живеят по трима в стая.

monitor.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: